Kategoriarkiv: Årets gang

Blog til hver måneds begyndelse

En urolig tid….

En søndag i januar ved Karlsgårde sø. Solen står lavt og sender stærke energifyldte stråler hen til den bænk hvor jeg sidder og ser ud over søen og svømmefuglene.

Det er en urolig tid i verden og vi bliver konstant konfronteret med alverdens ulykker. Det er let at blive optaget af bekymring for hvordan det hele skal gå. Hvis der er noget vi kan gøre eller påvirke må vi gøre det, naturligvis.

Når der ikke er mere at gøre, så må vi slippe. Hvad betyder det at slippe……. at slippe tankerne om det der måske – måske ikke ligger i fremtiden og venter på os. Vi ved det ikke.

At slippe taget i bekymringerne og vende opmærksomheden til det som er lige her og nu!  Rette fokus på det som vi kan påvirke. Rette fokus på den situation vi lige nu befinder os i. Rette fokus på den sti vi lige nu træder. Rette fokus og nærvær på det menneske vi står overfor.

Tag et dybt åndedrag og kom ind i dette øjeblik, og mærk at alt er så godt som det kan være.

Vinteren bringer kulde og klarhed og stjerneklare himle. Nyd det!

Kærlige vinterhilsener

Karen

Nu ér den der ………

Vintergækker…….duften i luften – sødmefyldt plovmuld – solsortesolosang!  Og jeg får sådan en uimodståelig lyst til at bryde ud i sang;

Der er et yndigt land
med milde, lune blomsterdufte
og lifligt fløjter vist den sorte stær
Ja, dansken har hjemme hvor bøgene gro
Lyngen er et pragtfuldt tæppe
og højene ere så runde og små
Jeg elsker hver dal, hver banke
Her har jeg rod, herfra min verden går

I henved 200 år har danske sange sat ord og toner på dejlige forårsfornemmelser og alle andre stemninger som hører livet til. Men især forårs- og sommersangene bærer vidnesbyrd om hvad det vil sige at vågne fra vintermørket og mærke løftet, når dagene bliver længere og solen kaster lys på det lysegrønne, når græs og planter pibler op af jorden og når blade folder sig ud.

Lev méd i naturen! Stå tidligt op og vågn til nyt liv, nyt mod og ny tillid – smelt sammen med naturens selvfølgelige væren. Deri ligger den ordløse og allerstørste nydelse!

Karen <3

(8 linier fra 8 danske sange fra Højskolesangbogen)

 

Fodspor i sneen

Vinter1 2016Næsten hver dag året rundt er jeg i skoven. Her forbinder jeg mig med naturen, og med min natur. Naturen spejler min stemning og “bærer” den sammen med mig. Jeg kan være trist, glad, spændt eller forventningsfuld…… og naturen støtter min stemning – luften,  stien,  træerne, buskene, græsset, vandpytterne, himlen, fuglene….. I skovens stille nærvær bliver jeg mødt og holdt og lyttet til.

Efter tid vil stemningen slippe, og en anden komme til. Her forvandler tingene sig hele tiden, og alligevel er der en stabilitet og en ro som ingen andre steder!

Enjoy!

Marts – så fuld af forventning…..

Omtrent siden midten af januar har der været talt om forårsfornemmelser og vintergækker, og lidt vel over midten af februar var der nogen som har hørt lærken! Og sandelig! marts bebuder forårsjævndøgn så sommerhalvåret kan begynde……bebuder…det vil sige noget der kommer…..engang.

Selvom det vel nærmest er lettere at få øje på forårstegn end på vinter, så lad nu være med at beskæftige din opmærksomhed ude i fremtiden og fejre foråret inden det ér der. Lad det nu ligge til det er tid! Brug den sidste del af vinteren på det som vinteren er til. Lad med årstiden dig folde i takt med moder natur, som ræven i hulen og som Michaels kaniner der lever frit i skoven og inden længe føder deres unger.

Den lave sol forsøger at trænge gennem snavsede ruder. Du kan gribe en spand vand og vaske vinduerne, så lyset kan finde vej ind hvor solens stråler afslører matte gulve og møbler som trænger til støveklud og vask. Det er god nærværs træning at støve af og vaske, og det giver god mening at kere sig om sit hjem og sine sager.

Når himlen skifter mellem blå pletter, grå, gråsort og når sol og blæst og regn leger vippe, så kom dig ud hver dag, uanset hvad der er på naturens dagsorden. Spørg ikke vejret! Fat garderobens all-weather gear og så afsted. Når du går ud i hvilket som helst vejr giver du naturens kræfter mulighed for både at juble og græde sammen med dig og du mærker at du er ikke alene, men en lille, meget levende del af det store univers.

Giv din stemning ud og op, og mærk svarene i din krop og dit hjerte.

Rigtig god første marts søndag.

 

Februar kom

Februar…..kom med isblå udsigt til vinterferie. Under hækken sidder småfuglene og skutter sig. Pindsvinet sover endnu i sin hule.
Trods det milde vejr endnu en måned med korte dage. Kyndelmisse bebuder at vi er halvvejs gennem vinteren.Skoven….. holder ikke lukket om vinteren, så pak dig godt ind og gå på opdagelse. Nyd naturens mangfoldighed – også på en vinterdag. Bliv en del af naturen og tag lyset ind.Hjemme igen, sæt et lille bål hvor du kan bage æbler eller varme vintersuppe. Eller nyd at komme ind i varmen. Tænd lys og forkæl dig selv, måske med lune pandekager og frisklavet kompot af sidste sommers bær og blommer.

Mærk hvordan det giver mening at følges med naturen og dens forunderligt skiftende sider.