Den menneskelige natur

Sankt Hans aften ved Ho bugt 2020

Jeg bryder mig i virkeligheden ikke om begrebet “corona-tiden”, men det er svært at komme udenom, hvis man ønsker at henvise til en bestemt periode som lige akkurat omfatter coronatiden…..

Jeg troede tiden ville stå stille – den gang i marts da det hele begyndte og sluttede – lukkede ned. Det var som om de første uger gik med at overveje en positionering, og så tog alting fart. I hvert fald for mit vedkommende. Fuldtids hjemmearbejde og en 60 års fødselsdag som skulle aflyses eller omplanlægges. Rundt om disse aktiviteter snoede sig et nærvær omkring alvoren og risikoen for at blive ramt af sygdommen, eller risikoen for mine kære.

Efter 100 dages daglig og glad online meditation og sang med Deva og Miten, faldt et gyldent citat af Dalai Lama ned i min favn. Det var i anledning af hans 85 års fødselsdag. Her oversat til dansk efter bedste evne:

“De menneskelige tankers og følelsers natur er således, at jo mere man engagerer sig i dem, des mere udvikles de bevidst, og des mere kraftfulde bliver de”

Det samme er sagt på en kortere måde i et af de tusinder af år gamle Hawaianske Huna principper (MAKIA):

“Energien flyder derhen hvor man retter sin opmærksomhed”

Jeg mødte Huna principperne for 30 år siden da jeg lærte Hawaiansk massage, og jeg har haft 30 år til at overveje, men aldrig et sekund tvivlet på sandheden i ordene.

I en mindfuld hverdag er der derfor en kongruens som har stor betydning for mig, og som danner et solidt baggrundstæppe for den vej jeg går og den vej jeg tilstræber at følge. Den vej som i praksis dannes mens jeg går…..

Hvilken vej går du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.