Kategoriarkiv: Giv dig tid – inspiration

Alt mulig inspiration som falder udenfor de øvrige kategorier
Måske lånt af andre
Måske boganmeldelser

En stor dag i trafikken

Forestil dig, at du bevæger dig bevidst gennem trafikken, mens du betragter eller forestiller dig mennesker bag ruderne, og giver dem hjerte og sjæl…..

Giv dine medtrafikanter små fortællinger:

 • en eksamenstresset datter – din nabos datter måske
 • en alenemor med børn i bilen
 • en festglad gruppe unge – en af dem din søn eller din nevø
 • en overarbejdet far på vej hjem
 • en sorgfuld bedste, som synes det hele går så stærkt
 • en ældre mand på vej på besøg

Åbn dit hjerte og ræk ud med empati. Kan du rumme dem alle? De kunne alle være dig, et sted i livet, hvor du har været eller hvor du en gang kommer – eller en af dine kære <3

Den indre stemme lyder; “det kunne godt have været mig, min datter, min bedste, men uanset er det min næste”.

Det gælder for os alle; Hver sin dag – sine forudsætninger – sin stemning – sit tempo.

Vi kan aldrig helt forstå hvordan det er, at være det andet menneske, men vi kan træne at bevæge os med emotionelt overskud, rummelighed og empati.

Det mærkes indad – og leves udad.

Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sine hånd. K. E. Løgstrup

God dag 🙂
Karen

Den menneskelige natur

Sankt Hans aften ved Ho bugt 2020

Jeg bryder mig i virkeligheden ikke om begrebet “corona-tiden”, men det er svært at komme udenom, hvis man ønsker at henvise til en bestemt periode som lige akkurat omfatter coronatiden…..

Jeg troede tiden ville stå stille – den gang i marts da det hele begyndte og sluttede – lukkede ned. Det var som om de første uger gik med at overveje en positionering, og så tog alting fart. I hvert fald for mit vedkommende. Fuldtids hjemmearbejde og en 60 års fødselsdag som skulle aflyses eller omplanlægges. Rundt om disse aktiviteter snoede sig et nærvær omkring alvoren og risikoen for at blive ramt af sygdommen, eller risikoen for mine kære.

Efter 100 dages daglig og glad online meditation og sang med Deva og Miten, faldt et gyldent citat af Dalai Lama ned i min favn. Det var i anledning af hans 85 års fødselsdag. Her oversat til dansk efter bedste evne:

“De menneskelige tankers og følelsers natur er således, at jo mere man engagerer sig i dem, des mere udvikles de bevidst, og des mere kraftfulde bliver de”

Det samme er sagt på en kortere måde i et af de tusinder af år gamle Hawaianske Huna principper (MAKIA):

“Energien flyder derhen hvor man retter sin opmærksomhed”

Jeg mødte Huna principperne for 30 år siden da jeg lærte Hawaiansk massage, og jeg har haft 30 år til at overveje, men aldrig et sekund tvivlet på sandheden i ordene.

I en mindfuld hverdag er der derfor en kongruens som har stor betydning for mig, og som danner et solidt baggrundstæppe for den vej jeg går og den vej jeg tilstræber at følge. Den vej som i praksis dannes mens jeg går…..

Hvilken vej går du?

Mens vi venter……

En virus har sat vores verden på den anden ende. Nogle af os arbejder med beredskab og sundhed, vi skal løbe hurtigere. For nogle af os går tiden lidt i stå. Det er en undtagelse

Vi forsøger at orientere og positionere os med en vis form for tryghed. Vi skal passe vores arbejde, sådan som vi er blevet instrueret. Aflyse møder, sammenkomster, rejser…. Sikre os mad i køleskabet. Undgå at blive spottet i at hamstre….gær…toiletpapir….rugbrød. Der er jo ikke fødevarekrise! Få styr på vores kære – de gamle – børnene. Tilbyde vores støtte til dem som er mere sårbare end os selv. Lytte til de seneste nyheder. Justere ind.

Flere ugers hjemmearbejde, en aflyst rejse, adskillige aflyste arrangementer og aftaler er blevet mit lod, og kalenderen er absolut blank. Der er rigeligt med fornødenheder på lager, og jeg er blevet G I V E T T I D.

Jeg ved hvad denne gave af tid ikke skal fyldes med.

“Det er en moderne drøm at sætte tiden i stå, at ophæve tid og sted, at kunne være to steder på én gang, at gendanne alt og ultimativt: at sætte tiden ud af spil, overvinde døden og få evig tid til rådighed. Vi tror, at tiden er vores egen, men i stedet for at beherske vores egen tid, bruger vi teknologien til at være alle andre steder end der, hvor vi befinder os. I iveren for at ophæve tid og sted og gendanne alting og overvinde døden, risikerer vi at miste livet”. Citat af tidsforsker Peter Øhrstrøm

Jeg har sat mig det mål, at beherske min egen tid, holde mig sund og nærværende. Bare det!

Hvad er din plan?

Lad livet falde til jorden..

Som efterårsæbler falder fra træernes grene – lad livet falde til jorden…. Er livet blevet en daglig kamp for at vise sig fra sin bedste side…… at kæmpe for at bevare relationer, løn og identitet? Vi åbner digitale vinduer som er de blevet vores øjne. Vi tjekker og opdaterer og afventer respons. Vi søger opdatering på flere platforme. Vi søger at undgå at overse muligheder. Vi vil undgå at gå glip….. Nok er vi programmerede til at fokusere på, hvordan vi kan få det bedre, men i evighedsmaskinen bliver vi stressede og mister greb om det væsentlige. Så har vi mistet tilhørsforholdet til os selv!

Men hør nu her! Naturens scene ligger i stilhed og uendelig tålmodig venten på, at vi skal vågne op, og FALDE TIL JORDEN. Kom ud – kom ud – kom ud! og genfind livets storhed! Hvis du har brug for lidt hjælp til en start, så meld dig til en guidet tur i naturen dér hvor du bor.

Kom ud til kyst og skov til mark og hegn og lad livet falde til jorden <3

“Morgenstund har guld i mund….

Morgensol ved Henne Mølleå

og guld betyder glæde….
og glædelig er hver en dag,
som leves til Guds velbehag,
om end vi måtte græde”.

Guldet er solopgangens gyldne stråler og glæden ved livet!                          Frit efter Grundtvig.

Når du står tidligt op og går i naturen, året rundt, er det ikke altid solen skinner, men efter natten og søvnen genfødes hele verden til en ny dag.

Når du står tidligt op og går i naturen, indstilles kroppen på naturens rytme og orden, og ligesom det i menneskelivet går op og ned, går det også i naturen op og ned.

Når kroppen indstilles på naturens rytme og orden opdager du, at op og ned er ligeværd. Så vejr er vejr, sol er sol og regn er regn.

Pludselig en dag ser du med lige stor glæde på sol og regn.

En dag opdager du, at glæden i naturen er ubetinget.

Jeg opfordrer dig til at synge med derude <3

Leg

Har du et følsomt nervesystem, eller er du bare almindelig følsom og påvirkes af travlhed i eller omkring dig?

At skabe ro i nervesystemet har stor betydning for kroppens og sindets balance, og følelsesmæssig ro styrker nervesystemets selvhelbredende evne.

Nogle tips:

 • ”Tal” venligt til dig selv
 • Meditér
 • Græd og le
 • Spis sundt 
 • Leg!

Leg for legen skyld! Leg der hygger og skaber glæde og aktivitet, og som ikke har noget nytteformål. Leg, så det kun handler om samvær, nærvær og positiv energi, og ikke om at føre til noget bestemt.

De fleste af os husker nok Dronningens opfordring til nogle gange at gøre noget unyttigt….!

Leg kan være alene i eget selskab, i samvær med andre eller med sit kæledyr.        

 • Gå tur og saml sten, strandskaller eller tørrede grene, læg dem i forskellige mønstre        
 • Lav papirklip i eventyrlige mønstre som HC Andersen         
 • Lyt til lyde og dufte omkring dig og giv dem navne        
 • Kast eller tril eller jonglér bolde eller hønseringe         
 • Gæt en sang, en bog, en by, en ret        
 • Lav kæder af perler, rønnebær, sten med huller eller andet fra naturen         
 • Byg en by af sand eller ler med huse og gader, eller det indre af en bolig med rum og møbler         
 • Sy, strik, hækl, mal eller tegn – det som er legende let for dig
 • Tag en gyngetur og gå med bare fødder på skovstien

Spis, bed og elsk <3

God fornøjelse og legelyst

Karen

Foråret kommer når det kommer – lad tiden være….

Længslen er stor nu, efter lyset, solen, efter noget bedre. Men lad tiden være og vær med tiden – minut for minut – dag for dag.

Lever du helst i fremtiden vil dine for tidligt plantede blomster svides af frosten, og du mister skønheden i øjeblikket. Stil dit ur i takt med naturen som bølger sig igennem årstiderne. Mens lyset skifter gradvist og glidende, forvandles jordens natur i bølger – op og ned.

Betragt det hele folde sig ud og folde sig sammen nu for nu – år for år.

I morges kl. 6 blev jeg vækket af solsortens fløjten. Den sorte forårsbebuder er vakt til stemning af den smukkeste tone i fuglestemmernes symfoniorkester.

Lykkefølelsen findes i oplevelsen af øjeblikket <3 ……mindre i erindringen om fortiden og mindst i forventningen om fremtiden.

 

Nyt år – og styr på kalender og noter

Som grantræ og julepynt blev båret ud af stuen Hellig trekongers dag, og som det gamle års kalender løb ud, sådan blev der plads i en helt ny kalender for et nyt år til nye aktiviteter.

I langsomhedens tegn er det alligevel den største fornøjelse, at de første aktiviteter der sættes i den nye kalender, er tilbagevendende begivenheder. De ting som alt andet skal planlægges udenom. Gentagelser af ritualer, begivenheder og traditioner som følger og forbinder os med årets gang, og dermed naturens gang.

Også denne gang har jeg skrevet små sedler med påmindelse om noget, jeg gerne vil huske i god tid inden næste jul. Nogle er lagt i kassen med julepostkort og klistermærker. Den kasse jeg finder frem allerede tidlig november. Her ligger huskelister til julebreve, ideer til julekomsammen, en opskrift på solbærsnaps og andre opskrifter som skal afprøves næste jul.

Hvis du som jeg generelt finder særlig glæde i at lave noter, så har du måske også en stribe notesbøger eller en skabslåge fyldt med gule sedler, eller en fyldt opslagstavle.

Brug vintermørket til at få styr på dine noter……

Jeg kan anbefale en metode, som gør det muligt at føje lidt æstetik til dit notatcirkus. Prøv at Google BULLET JOURNAL DANSK. Så vil du finde en masse opslagsmuligheder med præsentation af denne metode.

Hvis du ikke lader dig friste af fint og måske dyrt materiale, så kan du med helt enkle hjælpemidler lave dit eget system. Sådan er det nemlig allerede tænkt.

Har du almindelig hvidt papir, en lineal, skriveredskaber og evt. nogle farvede penne, så kan du nå langt.

Gig dig tid til at nyde de indendørs sysler i vintermånederne, men husk også den daglige travetur.

God fornøjelse

Karen

 

En urolig tid….

En søndag i januar ved Karlsgårde sø. Solen står lavt og sender stærke energifyldte stråler hen til den bænk hvor jeg sidder og ser ud over søen og svømmefuglene.

Det er en urolig tid i verden og vi bliver konstant konfronteret med alverdens ulykker. Det er let at blive optaget af bekymring for hvordan det hele skal gå. Hvis der er noget vi kan gøre eller påvirke må vi gøre det, naturligvis.

Når der ikke er mere at gøre, så må vi slippe. Hvad betyder det at slippe……. at slippe tankerne om det der måske – måske ikke ligger i fremtiden og venter på os. Vi ved det ikke.

At slippe taget i bekymringerne og vende opmærksomheden til det som er lige her og nu!  Rette fokus på det som vi kan påvirke. Rette fokus på den situation vi lige nu befinder os i. Rette fokus på den sti vi lige nu træder. Rette fokus og nærvær på det menneske vi står overfor.

Tag et dybt åndedrag og kom ind i dette øjeblik, og mærk at alt er så godt som det kan være.

Vinteren bringer kulde og klarhed og stjerneklare himle. Nyd det!

Kærlige vinterhilsener

Karen

Efterårs stemninger

vintertid-1De lyse nætter er for længst forbi og trin for trin er naturen ved at gå i vinterdvale. Æblerne er høstet og æbleretter står øverst på menu’en lige nu. Bladenes farver skifter fra grønt til rødt til gult og brunt og skovens farveflor er rig som på ingen anden årstid.

Giv dig tid til at følge med i forandringerne – det kræver nemlig sin tid! Hvor ofte siger vi ikke, at det hele sker så pludseligt og tiden går så stærkt?  Men hvis vi giver os tid, så kommer det ikke bag på os, og vi bliver ét med naturens helt selvfølgelige og naturlige gang.

Når du sanser den duftende skov, vindenes sus, bølgernes brusen og alle farvepalettens skønneste farver så véd du i dit hjerte, at du er naturen selv <3

Glædeligt efterår

Karen